Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 2 blikjes Princes tonijnmoot op olie (MSC)
  • 1 sjalotje
  • 2 tomaten
  • 20 zwarte olijven
  • 1 avocado
  • 200 gram cheddar kaas (of een andere pittige kaas)
  • 1 ei

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Haal het bladerdeeg uit de vriezer om te ontdooien. Ondertussen bereid je de vulling voor.
  • Laat de blikjes tonijn uitlekken.
  • Snijd het sjalotje in stukjes. Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadlijsten en snijd vervolgens in blokjes. Snijd de olijven in ringetjes.
  • Halveer de avocado. Verwijder de pit. Lepel het vruchtvlees eruit en snijd in blokjes. Rasp het stuk cheddar en houd een handje kaas apart.
  • Hussel de tonijn, sjalotje, tomaten, olijven, cheddar en avocado door elkaar.
  • Verdeel het mengsel over de plakjes bladerdeeg. Strooi een beetje kaas erop. Vouw de punten over het beleg heen.
  • Klop een eitje los en smeer over het bladerdeeg.
  • Bak de bladerdeegtaartjes met tonijn in 20 minuten goudbruin.

Linda's tips

  • Tip: koop blikjes vis met MSC logo. Deze vis is afkomstig van duurzaam gevangen vis en heeft als doel om het visaanbod ook voor de toekomst te garanderen.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl