Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 6 stuks

Ingrediënten

  • 1 kleine rijpe banaan (60 gram)
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 50 gram pindakaas
  • 80 gram Brinta Oergranen
  • 20 gram geraspte kokos + extra voor garnering
  • 1 eetlepel lijnzaad
  • 40 gram gedroogde cranberries

Extra nodig

  • kleine siliconen cake vorm of klein ovenschaaltje, cocktail stamper

Zo maak je het

  • Prak de banaan fijn met een vork. Verwarm de kokosolie in een pannetje. Ik gebruik 100% pindakaas en deze is vrij vloeibaar. Is jouw pindakaas nog compact, verwarm dit dan tegelijk met de kokosolie. Mix de banaan, kokosolie en pindakaas goed door elkaar.
  • Voeg de Brinta Oergranen, geraspte kokos en lijnzaad toe en roer goed door elkaar. Voeg dan de cranberries toe.
  • Verdeel het "deeg" over de vorm of ovenschaal. Stamp aan met een cocktail stamper. Strooi er eventueel nog wat extra kokos over.
  • Zet een uurtje in de koelkast om op te stijven of een half uurtje in de vriezer. Snijd met een pizzasnijder in stukken indien je geen kleine cakjes vorm hebt.

Linda's tips

  • Tips: bewaar de repen een dag of 3 in de koelkast. Persoonlijk vind ik het handig om ze per stuk in de vriezer te bewaren en in de ochtend bevroren in de trommel van de kids te stoppen of in de tas.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl