1flespompoen, in stukjes zonder draden en pitten(800 gram kant en klare pompoen)
2eetlepelsolijfolie
2theelepelsgemalen koriander
1kiloaardappelen, geschild in stukken
50mlmelk
klontjeboter
125gramzachte geitenkaas (Bettine Honing)
100gramgezouten amandelen
50gramboter
20blaadjessalie
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de olijfolie met de koriander en smeer de pompoen hiermee in. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 25 minuten in de oven. Stamp tot een puree.
Kook ondertussen de aardappelen in 15-20 minuten gaar. Verwarm de melk en de boter, voeg de aardappelen toe en stampt tot puree.
Stamp ondertussen de amandelen fijn in een vijzel of gebruik een mes. Leg de amandelen op een bord. Snijd ondertussen de geitenkaas plakjes in vieren. Draai tot een balletje en rol door de amandelen.
Maak de saliejus door de boter te smelten en de salieblaadjes in 5 minuten krokant te bakken.
Meng de pompoen en aardappel door elkaar. Serveer met de geitenkaas balletjes, salieblaadjes en de saliejus.
Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl