Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Trefwoord pompoen, Makkelijke recepten, Stamppot recepten
Totale tijd 40 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 flespompoen, in stukjes zonder draden en pitten (800 gram kant en klare pompoen)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels gemalen koriander
  • 1 kilo aardappelen, geschild in stukken
  • 50 ml melk
  • klontje boter
  • 125 gram zachte geitenkaas (Bettine Honing)
  • 100 gram gezouten amandelen
  • 50 gram boter
  • 20 blaadjes salie

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de olijfolie met de koriander en smeer de pompoen hiermee in. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 25 minuten in de oven. Stamp tot een puree.
  • Kook ondertussen de aardappelen in 15-20 minuten gaar. Verwarm de melk en de boter, voeg de aardappelen toe en stampt tot puree.
  • Stamp ondertussen de amandelen fijn in een vijzel of gebruik een mes. Leg de amandelen op een bord. Snijd ondertussen de geitenkaas plakjes in vieren. Draai tot een balletje en rol door de amandelen.
  • Maak de saliejus door de boter te smelten en de salieblaadjes in 5 minuten krokant te bakken.
  • Meng de pompoen en aardappel door elkaar. Serveer met de geitenkaas balletjes, salieblaadjes en de saliejus.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl