Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 250 gram lamsgehakt
  • 250 gram rundergehakt
  • 1 flinke rode ui
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel komijn
  • 1/4 theelepel chilipoeder
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper
  • beetje zout
  • 1 ei
  • 15 gram paneermeel
  • 4 grote (maaltijd) pita broodjes
  • 1 kleine courgette
  • 1 kleine aubergine
  • 4 flinke eetlepels Hellmann's
  • 1 teen knoflook
  • paar blaadjes sla naar keuze

Extra nodig

  • vetvrij papier (bakpapier werkt ook)

Zo maak je het

  • Meng de 2 soorten gehakt door elkaar. Snijd de ui doormidden, leg de ene helft weg en snijd de andere helft fijn. Mix de kruiden voor de hamburger (oregano, tijm, komijn, chilipoeder, zwarte peper en zout) met het ei, de fijngesneden ui en paneermeel. Voeg het gehakt toe en kneed door elkaar. Zet bij voorkeur een half uurtje in de koelkast om smaken te laten intrekken.
  • Ondertussen heb je de tijd om de groente te grillen en de knoflook saus met Hellmann's te maken. Verwarm een grillpan en snijd ondertussen de courgette en aubergine in plakken. Vet de pan in met een beetje olijfolie en grill de groente in delen goudbruin in de pan.
  • Verwarm de pita broodjes volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Haal het gehakt uit de koelkast. Een tip van mijn vader: met vochtige handen draai je makkelijker ballen. Maak je handen nat en verdeel het gehakt in vieren. Maak eerst een bal en druk vervolgens plat tot een hamburger.
  • Bak of grill de hamburgers in 6 - 8 minuten om en om.
  • Snijd de andere helft van de ui in ringen. Snijd het teentje knoflook heel fijn en meng met Hellmann's.
  • Snijd een pita aan één zijde open. Besmeer een pita broodje met een flinke lik Hellmann's. Leg er sla op en gegrilde aubergine, daarna de hamburger en sluit af met plakken courgette en rode ui. Wikkel in vetvrij papier en geniet ervan.

Linda's tips

  • Tip: de kaasliefhebbers kunnen ook een plak feta grillen (smelt niet) als topping op de burger leggen.
  • Tip: natuurlijk kun je de hamburgers en groente ook buiten op de barbecue grillen.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl