Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Gang Hoofdgerecht
Keuken Franse keuken
Trefwoord Makkelijke recepten, Stoofpotjes
Totale tijd 3 uur 30 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 750 gram runderriblappen (op kamer temperatuur), in blokjes van 2 bij 2.
  • 150 gram bacon reepjes
  • 200 gram sjalotjes, in blokjes
  • 200 gram wortelen, in plakjes
  • 3 knoflook teentjes, fijn gehakt
  • 3 bay leef
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 blikje tomaten puree
  • 500 ml rode wijn (Bourgogne Pinot Noir)
  • 500 ml runder bouillon
  • 250 gram kastanje champigons, in plakjes
  • 180 gram Amsterdamse zilveruien (Kesbeke)

Extra nodig

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 160 graden (onder en boven warmte).
  • Bak de bacon reepjes in een droge pan met dikke bodem goudbruin. Haal uit de pan.
  • Dep het vlees even droog voordat je het in de pan doen. Voeg eventueel extra olijfolie of boter toe. Bak het rundvlees in 2 tot 3 porties in dezelfde pan als de bacon. Haal de laatste portie vlees eruit.
  • Gebruik de pan van het vlees aanbraden. Voeg de ui, wortel, laurierblad en knoflook toe en bak 5-10 minuten. Voeg de bloem toe en bak goudbruin. Vervolgens mag de tomatenpuree erbij en toe bak 3 minuten mee. Blijf continue goed roeren.
  • Roer de rode wijn en runderbouillon erdoor en breng tot een kookpunt. Voeg vervolgens de bacon en het rundvlees terug in de pan.
  • Zet de pan met deksel 3 uur in de oven. Bak 45 minuten voor tijd de champignons goudbruin. Voeg de champignons samen met de uitgelekte zilveruitjes toe aan de pan. Verlaag de temperatuur naar 120 graden. Test na 3 uur stooftijd of het vlees mals is. Laat eventueel langer stoven.
  • Serveer met aardappelpuree.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl