Kook de aardappelen 20 minuten en stamp met een klontje boter en scheutje melk tot een puree. Kook de bloemkoolroosjes 3 minuten en laat uitlekken.
Bak de baconreepjes in een droge koekenpan 5 minuten. Haal uit de pan. Gebruik dezelfde pan om het gehakt gaar te rullen. Voeg de champignons toe en bak ze goudbruin. Giet het overtollige vocht af.
Vet een ovenschaal in. Verdeel de aardappelpuree over de bodem. Vervolgens het gehakt en 3/4 van de bacon. Sluit af met de gekookte bloemkoolroosjes.
Verwarm de boter, pers de knoflookteentjes erboven uit en bak 1 minuut mee. Voeg de bloem toe en bak 2-3 minuten totdat het mengsel goudbruin is. Roer de melk erdoor en verwarm. Voeg als laatste de kaas toe en laat al roerend smelten. Breng de kaassaus op smaak met peper en zout.
Giet de kaassaus over de bloemkoolschotel en zet 15-20 minuten in de oven.
Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl