Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1000 gram aardappelen
  • 600 gram snijbonen
  • 125 ml melk
  • klontje boter
  • snufje peper en zout
  • 200 gram geitenkaas (in plakjes)
  • 12 plakjes ontbijtspek

Optioneel

  • handje pecannoten

Zo maak je het

  • Was en schil de aardappelen. Snijd in stukken en kook in 20 minuten gaar. Giet de aardappelen af. Verwarm de melk met de boter. Stamp de aardappelen tot een puree.
  • Kook de snijbonen in 10-12 minuten gaar. Roer door de aardappelpuree. Breng op smaak met een snufje peper en zout.
  • Neem een plak ontbijtspek, snijd in de breedte doormidden. Leg de plakjes ontbijtspek op elkaar in een plus teken. Leg een geitenkaasplakje erop en vouw dicht. Herhaal dit met de rest van de geitenkaas en ontbijtspek.
  • Verwarm een koekenpan met een klein scheutje olijfolie. Bak de geitenkaas pakketjes op middelhoog in 7 minuten goudbruin.
  • Serveer de snijbonen stamppot met de geitenkaas pakketjes. Strooi er optioneel pecannoten overheen voor een lekkere crunchy touch.

Linda's tips

  • Tip: roer eens een potje witte bonen door de puree.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl