Ga terug
+ porties

Kenmerken

Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch, Javaans
Trefwoord Makkelijke recepten, rijst
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie om in te bakken
  • 300 gram ui in ringen gesneden
  • 2 kipfilets, in stukjes
  • 3 eetlepels ketjap
  • 5 eetlepels ketchup (zonder suiker)
  • 1 eetlepel chilisaus (zonder suiker)
  • 1 eetlepel (appel) azijn
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1 theelepel zwarte gemalen peper
  • 0,5 bouillonblokje
  • 0,5 theelepel vers geraspte gember

Voor erbij

  • 300 gram rijst
  • 1 eetlepel olijfolie om in te bakken
  • 2 preien, in ringetjes gesneden
  • 125 spekreepjes
  • 125 hamblokjes
  • 125 gram taugé

Zo maak je het

  • Verwarm een pan met dikke bodem. Bak hierin de uienringen 5 minuten. Voeg daarna de kip toe, totdat deze net gaar is.
  • Meng ondertussen in een kom de ketjap, ketchup, chilisaus (of sambal), azijn, peper, knoflook, bouillonpoeder en gember door elkaar. Voeg toe aan de pan en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking.
  • Bak de spekjes in een droge koekenpan uit. Laat het uitgelopen vet in de pan zitten. Voeg de prei toe en bak mee totdat de prei is geslonken. Roer de hamblokjes en taugé erdoor, verwarm kort mee. Hussel de rijst erdoor en serveer met de Javaanse kip

Linda's tips

De spekreepjes en hamblokjes koop je in een duo pack. Vries de niet gebruikte verpakkingen in voor een volgende keer.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl