Ga terug
+ porties

Kenmerken

Gang Dessert
Keuken Italiaans
Trefwoord Makkelijke recepten
Totale tijd 15 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 200 ml slagroom
  • 2 eetlepels (poeder) suiker
  • 200 gram mascarpone
  • 8 lange vingers (eventueel meer voor decoratie)
  • cacaopoeder
  • 4 bolletjes vanille ijs (of andere smaak)
  • 4 kopjes espresso

Extra nodig

  • 1 Spuitzak
  • 4 glaasjes

Zo maak je het

  • Klopt de slagroom lobbig (yoghurt dikte) met de suiker.
  • Spatel de slagroom door de mascarpone. Doe het mengsel in een spuitzak.
  • Breek de lange vingers in tweeën. Leg 2 stukjes koek in een glaasje, spuit wat van het mascarpone mengsel erop. Vervolgens weer 2 stukjes koek en een flinke toef van het mascarpone mengsel. Strooi de cacao erover.
  • Schep een bolletje ijs erop en giet de hete espresso erover.

Linda's tips

Vooraf klaarmaken: bereid de glaasje met tiramisu voor tot en met stap 3 en bewaar in de koelkast. Schep bolletjes ijs en bewaar dit op een snijplank met bakpapier in de vriezer. 

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl