Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 500 - 600 gram zoete aardappels
  • 400 gram winterwortelen
  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook
  • 1 eetlepel milde curry pasta (Patak's)
  • stukje verse gember
  • 2 blokjes bouillon naar keuze
  • 1 liter gekookt water
  • 250 ml kokosmelk

Voor erbij

  • 100 gram feta
  • verse koriander & zonnebloempitten

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schil de zoete aardappelen en winterwortelen en snijd in stukken. Maak de uien schoon en snijd in kwarten. Verwijder de harde onderkant van de tenen knoflook en het buitenste velletje. Leg de groenten op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 30 minuten in de oven.
  • Verwarm een pan met dikke bodem en een scheutje olijfolie. Voeg de geroosterde groente en een flinke eetlepel curry pasta toe en bak een minuutje. Voeg het stukje gember toe, bouillon blokjes en 1 liter gekookt water. Laat 10 minuten pruttelen.
  • Verwijder de gember. Pureer de soep en roer de kokosmelk erdoor. Verkruimel de feta over de soep en breng op smaak met verse koriander.

Linda's tips

  • Tip: voeg kikkererwten toe voor een gevulde maaltijdsoep.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl