Was en schil de aardappelen. Snijd in stukken en kook in 20 minuten gaar. Giet de aardappelen af. Verwarm de melk met de boter. Stamp de aardappelen tot een puree.
Kook ondertussen de bloemkool 8 minuten in een pan met water. Zet een vergiet in de gootsteen en laat de gekookte bloemkool goed uitlekken.
Pers ondertussen de knoflook uit. Doe de bloemkool, knoflook, kaas, de Griekse yoghurt en klontje roomboter in de blender of keukenmachine. Maal tot een puree. Breng op smaak met een snufje peper en zout.
Hak 3/4 van de rucola grof. Meng de aardappelpuree, bloemkoolpuree en 3/4 van de rucola erdoor.
Bak de chipolata worstjes in een pan met een scheutje olie in 5 minuten gaar.
Rooster de amandelen in een droge koekenpan en hak grof.
Serveer de bloemkool stamppot met de gebakken worstjes. Strooi de amandelen, restant van de rucola en eventueel groene kruiden erover.