Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1000 gram aardappelen
  • 800 gram schoongemaakte bloemkool
  • 125 ml melk
  • klontje boter
  • 2 teentjes knoflook
  • 60 gram pittige geraspte (Parmezaanse) kaas
  • 6 eetlepels Griekse yoghurt
  • 20 gram roomboter
  • snufje peper en zout naar smaak
  • 125 gram rucola
  • scheutje olie
  • 300 gram chipolata worstjes
  • 2 eetlepels geroosterde amandelen

Optioneel

  • verse kruiden zoals basilicum of platte peterselie en 2 eetlepels geroosterde amandelen

Zo maak je het

  • Was en schil de aardappelen. Snijd in stukken en kook in 20 minuten gaar. Giet de aardappelen af. Verwarm de melk met de boter. Stamp de aardappelen tot een puree.
  • Kook ondertussen de bloemkool 8 minuten in een pan met water. Zet een vergiet in de gootsteen en laat de gekookte bloemkool goed uitlekken.
  • Pers ondertussen de knoflook uit. Doe de bloemkool, knoflook, kaas, de Griekse yoghurt en klontje roomboter in de blender of keukenmachine. Maal tot een puree. Breng op smaak met een snufje peper en zout.
  • Hak 3/4 van de rucola grof. Meng de aardappelpuree, bloemkoolpuree en 3/4 van de rucola erdoor.
  • Bak de chipolata worstjes in een pan met een scheutje olie in 5 minuten gaar.
  • Rooster de amandelen in een droge koekenpan en hak grof.
  • Serveer de bloemkool stamppot met de gebakken worstjes. Strooi de amandelen, restant van de rucola en eventueel groene kruiden erover.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl