Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 2 liter

Ingrediënten

  • 1,5 kopje rijst
  • 1 eetlepel olie
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 - 1 verse rode peper
  • 500 gram zoete aardappel (1 grote bataat)
  • 1 rode paprika
  • 1 theelepel kurkuma
  • 250 ml kokosmelk (1 pakje)
  • 1 liter gekookt water
  • 2 bouillonblokjes naar keuze
  • 1 stronk broccoli
  • 2 blikken kikkererwten van 310 gram
  • 1 limoen
  • snufje zout en peper

Zo maak je het

  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Snijd de ui fijn. Verwarm de olijfolie in een pan met dikke bodem. Bak de ui in 5 minuten zacht. Snijd ondertussen de knoflook en rode peper fijn. Voeg toe aan de pan en bak een minuutje mee.
  • Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 bij 1 cm. Snijd de paprika in reepjes van 3 cm. Voeg de aardappel, paprika en kurkuma toe aan de pan. Roer even door elkaar.
  • Voeg dan de kokosmelk, het gekookte water en de bouillonblokjes toe. Breng de soep aan de kook en roer goed door zodat de blokjes oplossen. Kook de soep op een middelhoog vuur totdat de aardappels gaar zijn. Dit duurt ongeveer 15 minuten.
  • Snijd de broccoli in kleine roosjes en laat de laatste 5 minuten meekoken.
  • Spoel de blikken kikkererwten even af. Pers de limoen uit. Giet de rijst af. Voeg alles toe aan de soep. Breng op smaak met een snufje zout en peper.

Linda's tips

  • Tip: mocht je liever een minder gevulde soep willen, dan kun je kiezen voor 1 blik kikkererwten.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl