Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord Makkelijke recepten, vegetarisch
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 400 gram pasta naar keuze
  • olijfolie om in te bakken
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 courgettes, in blokjes
  • 250 gram Bettine geitenkaas met honing
  • 4 eetlepels kookvocht van de pasta
  • 40 gram panko
  • 30 gram pistache nootjes, gehakt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels munt, fijngesneden
  • zout en peper naar smaak

Zo maak je het

  • Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing met zout! Houd een kopje kookvocht achter.
  • Verwarm een koekenpan met olijfolie. Bak hierin de ui en knoflook bruin. Voeg de courgette toe en bak 10 minuten op zacht vuur. Breek de geitenkaas plakjes boven de pan en roer door elkaar 4 eetlepels kookvocht van de pasta. Is de saus te droog, voeg dan meer kookvocht toe.
  • Verwarm een tweede koekenpan met olijfolie en bak hierin het broodkruim met de pistache goudbruin.
  • Roer de courgettesaus door de gekookte pasta. Breng op smaak met citroensap en munt. Breng op smaak met peper en zout. Proef en voeg eventueel meer citroensap of munt toe. Strooi het noten broodkruim erover. Serveer direct.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl