Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Trefwoord Makkelijke recepten, Stamppot recepten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1,5 kg aardappelen, geschild en in stukken
  • 500 gram fijngesneden andijvie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 250 gram spekjes
  • 50 ml plantaardige melk
  • 1 klontje boter
  • 2 eetlepels zoete ketjap
  • 2 theelepels 5 spices

Zo maak je het

  • Kook de aardappelen in 20 minuten gaar. Giet af. Verwarm de melk en de boter, voeg de aardappelen toe en stamp tot puree. Roer de andijvie erdoor en verwarm 3 minuten op laag vuur.
  • Verwarm een koekenpan. Bak hierin de spekjes 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de uien toe en bak glazig.
  • Breng de spekjes met de uien op smaak door de ketjap en 5 spices erdoor te roeren. Serveer de andijviestamppot met de spekjes.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl