Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Gang Voorgerecht
Keuken Hollands
Trefwoord Makkelijke recepten, asperges
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram witte asperges
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 theelepels honing
  • 2 theelepels (Dyon) mosterd
  • 8 takjes bieslook
  • 2 takjes platte peterselie (+ extra als topping)
  • 60 gram serranoham

Zo maak je het

  • Schil de asperges en verwijder het witte uiteinde.
  • Snijd plakken met een dunschiller of mandoline. Bewaar de asperge koppen.
  • Maak een marinade met de olijffolie, citroensap, kruiden, honing en mosterd. Leg de aspergelinten 10 minuten in de marinade.
  • Verwarm een koekenpan zonder boter en bak de serranoham krokant. Laat kort afkoelen op een bord met keukenpapier. Breek of snijd in stukjes.
  • Haal de asperges uit de marinade. Verdeel over 4 borden. Strooi de serranoham erover eventueel nog extra gesneden platte peterselie. Decoreer met de asperge koppen. Serveer direct.

Linda's tips

  • Alternatief voor de serranoham is geroosterde amandelen. Laat kort afkoelen, hak in grove stukken en maak af met een snufje vers gemalen zeezout.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl