Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 250 gram ongezouten cashewnoten
  • 500 gram water
  • olijfolie
  • 300 gram rijst
  • 300 gram kipfilet
  • 400 gram zoete aardappel
  • 1 broccoli
  • 1 eetlepel rode curry pasta (Koh Thai)

Zo maak je het

  • Verwarm het water en de cashewnoten in een klein pannetje. Breng aan de kook en laat op middelhoog vuur in 15 minuten zacht worden. Haal de pan van het vuur en maal tot een saus met de staafmixer. Breng op smaak met zout en peper. Voeg gerust meer water toe als de saus te dik is.
  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Snijd de kipfilet in stukjes. Verwarm een hapjespan met een scheutje olijfolie en bak hierin de kipfilet gaar. Haal de kip uit de pan.
  • Schil en snijd de zoete aardappel in blokjes en de broccoli in roosjes. Gebruik de pan van de kip, voeg een scheutje olie toe en bak de zoete aardappel blokjes in 10 - 15 minuten gaar en krokant. Haal de zoete aardappel uit de pan. Kook ondertussen de broccoli 5 minuten in kokend water.
  • Fruit de rode curry pasta met een lepel olijfolie in de pan van de zoete aardappel. Voeg de kip, zoete aardappel, broccoli en cashewnotensaus toe en verwarm 5 minuten. Serveer de kip met zoete aardappel en cashewnotensaus met de gekookte rijst.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl