Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kilo runderstooflappen (kamertemperatuur)
  • zout en peper naar smaak
  • klont roomboter
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels ketjap
  • 2 eetlepels Winter Wonder Blend (speculaaskruiden)

Extra nodig bij de braadpan

  • 1 eetlepel bloem

Snelle rode kool stamppot

  • 1200 gram aardappelen
  • scheutje melk
  • klontje boter
  • 500 gram biologische gekookte rode kool met appeltjes

Zo maak je het

Bereiding draadjesvlees uit de slowcooker:

  • Snijd de runderstooflappen in blokjes. Kruid het vlees naar smaak met zout en peper. Verwarm een koekenpan en bak hier het vlees in roomboter even rondom bruin. Schep het vlees over in de slowcooker
  • Snijd ondertussen de uien en hak de knoflook. Voeg de groente, ketjap en 2 eetlepels van de Winter Wonder Blend toe aan het vlees en roer goed door elkaar. Zet de slowcooker op LOW voor 7 uur. Voor de slowcooker hoef je verder geen vocht toe te voegen, want er komt vocht vrij in de slowcooker. Je kunt het laatste uurtje de deksel verwijderen zodat het vocht inkookt of een beetje maizena/bloem toevoegen om het te binden.

Bereiding draadjesvlees uit de braadpan

  • Snijd de runderstooflappen in blokjes. Kruid het vlees naar smaak met zout en peper. Verwarm een koekenpan en bak hier het vlees in roomboter even rondom bruin. Haal het vlees uit de pan.
  • Snijd ondertussen de uien en hak de knoflook. Bak het uien knoflook mengsel 3-5 minuten in het braadvet van het vlees op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe. Roer met een houten spatel goed over de bodem, zodat aangebakken bloem los komt. Voeg de ketjap, 2 eetlepels van de Winter Wonder Blend en het vlees (terug) in de pan. In de braadpan heb je iets meer vocht nodig, voeg dan ook gekookt water toe zodat het vlees voor de helft onder water staat.
  • Laat het vlees (minimaal) 2 uur stoven met deksel op de pan, totdat het vlees uit elkaar valt. Roer regelmatig en zorg ervoor dat het vlees onder vocht blijft staan. Zet het vuur niet te hoog en voeg eventueel extra water toe.

Bereiding rode kool stamppot:

  • Schil en kook de aardappelen zoals je gewend bent. Giet af en stamp fijn. Breng op smaak met een scheutje melk en een klontje boter.
  • Verwarm de rode kool op matig vuur volgens de gebruiksaanwijzing. Roer door de gestampte aardappelen.
  • Verwarm het draadjesvlees en serveer met de rode kool stamppot.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl