Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 24 stuks

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 gram rode ui
  • 2 eetlepels vijgenspread
  • 200 gram brie
  • 75 gram walnoten
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 24 krokante cupjes (bv Jos Poell)

Zo maak je het

  • Verwarm een koekenpan met de olijfolie. Snijd de rode ui fijn. Bak in 10 minuten op een laag vuurtje zacht. Voeg de vijgenspread toe en verwarm 2 minuten mee.
  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Snijd 24 rechtshoekjes van 2 bij 1 cm van de brie. Vul de cups met de uienspread, leg een plakje brie erop, strooi er tijm over en dek af met een walnoot.
  • Zet eventueel 10 minuten in de oven, zodat de brie zacht is.

Linda's tips

  • Tip: het hapje met brie kun je zowel warm als koud eten. Mijn advies is om de ui-vijgenspread van te voren te maken. Ter plekke hoef je dan alleen de cups te vullen.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl