Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 2 bakplaten

Ingrediënten

  • 1 flinke pastinaak (250 gram)
  • 1 theelepel olie
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel koriander
  • flinke snuf cayenne peper
  • snufje vers gemalen zeezout

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schil de pastinaak met een dunschiller en rasp in dunne plakken. Ik gebruik hiervoor een eenvoudige rasp van de Lidl.
  • Doe de olie en de kruiden in een kom en meng goed door elkaar.
  • Voeg vervolgens de plakjes pastinaak toe en hussel goed door elkaar, zodat elk plakje voorzien is van het kruidenmengsel.
  • Leg de plakken los van elkaar op 1 met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak goudbruin in 20 - 25 minuten in de oven. Houd met name de laatste minuten goed in de gaten, want de kleine schijfjes zijn eerder klaar en verbranden anders. Zijn ze mooi bruin van kleur? Laat ze een paar minuten afkoelen, zodat de chips lekker knapperig wordt.

Linda's tips

  • Tip: voor een zoete variant neem je 1 theelepel olie, 1/2 theelepel honing en flink veel kaneel.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl