Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 20 hapjes

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 3 vijgen of 3 eetlepels vijgenjam
  • olijfolie
  • 2 eetlepels bruine suiker (niet nodig indien je jam gebruikt)
  • 1 eetlepel balsamico
  • takje vers tijm
  • 5 plakken serranoham
  • 1 verse roombrie
  • 20 toastjes

Zo maak je het

  • Snijd de rode ui fijn. Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui op zacht vuur 5 minuten. Snijd de vijgen in hlel kleine stukjes. Voeg de vijgen(jam), suiker (achterwege laten indien je jam gebruikt), balsamico en verse tijm toe aan de pan en bak zachtjes zo'n 20 minuten. Het mengsel moet een stroperige structuur krijgen.
  • Snijd elke plak ham in 4 stukjes. Beleg elk toastje met een plakje ham, leg er een stukje brie op en sluit af met een theelepel gekarameliseerde rode ui.

Linda's tips

  • Voorbereiding voor Oud en Nieuw: maak de gekarameliseerde rode ui met vijgen van te voren, zodat je ter plekke het hapje kunt bereiden.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl