Gekarameliseerde rode ui met vijgen, brie en serranoham
Kenmerken
Porties 20hapjes
Ingrediënten
1rode ui
3vijgen of 3 eetlepels vijgenjam
olijfolie
2eetlepelsbruine suiker(niet nodig indien je jam gebruikt)
1eetlepelbalsamico
takje vers tijm
5plakken serranoham
1verse roombrie
20toastjes
Zo maak je het
Snijd de rode ui fijn. Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui op zacht vuur 5 minuten. Snijd de vijgen in hlel kleine stukjes. Voeg de vijgen(jam), suiker (achterwege laten indien je jam gebruikt), balsamico en verse tijm toe aan de pan en bak zachtjes zo'n 20 minuten. Het mengsel moet een stroperige structuur krijgen.
Snijd elke plak ham in 4 stukjes. Beleg elk toastje met een plakje ham, leg er een stukje brie op en sluit af met een theelepel gekarameliseerde rode ui.
Linda's tips
Voorbereiding voor Oud en Nieuw: maak de gekarameliseerde rode ui met vijgen van te voren, zodat je ter plekke het hapje kunt bereiden.
Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl