Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 10 stuks

Ingrediënten

  • 125 gram havermout
  • 25 grof gehakte amandelen
  • 25 gram pompoenpitten
  • 1 theelepel kaneel
  • 30 gram water
  • 50 gram honing
  • 40 gram roomboter
  • 125 gram cranberry's (of rozijnen)
  • 2 eiwitten opgeklopt

Extra nodig

  • bakpapier en ovenschaal 20 x 20

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed een ovenschaal met bakpapier. Meng de havermout, amandelen, pitten & kaneel in een kom.
  • Zet een kleine pan op laag vuur en verwarm hierin het water, honing en roomboter op laag vuur. Het gaat erom dat alles mengt en het goedje mag niet koken.
  • Neem de helft van de havermout, amandelen, pitten & kaneel en maal dit fijn in de staafmixer of keukenmachine. Roer het ongemalen gedeelte en de cranberry's erdoor.
  • Voeg alle droge ingrediënten toe aan het pannetje met de verwarmde ingrediënten. Doe de opgeklopte eiwitten erbij en meng alles goed door elkaar.
  • Doe nu alles in de ovenschaal met bakpapier en druk goed aan. Bak 30 minuten in de oven. Let op dat de bovenste vruchten niet verbranden. Haal de muesli plak na 1 uurtje uit de vorm en laat het liefst op een rooster geheel afkoelen. Snijd met een scherp mes in stukjes.

Linda's tips

  • Tip: gooi eventuele losse stukjes die ontstaan bij het snijden niet weg. Gebruik dit in de yoghurt als een soort granola. De repen kun je per stuk invriezen en zijn zo'n 3 maanden houdbaar. Of bewaar de repen luchtdicht en dan zijn ze 5-7 dagen houdbaar.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl