Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed een ovenschaal met bakpapier. Meng de havermout, amandelen, pitten & kaneel in een kom.
Zet een kleine pan op laag vuur en verwarm hierin het water, honing en roomboter op laag vuur. Het gaat erom dat alles mengt en het goedje mag niet koken.
Neem de helft van de havermout, amandelen, pitten & kaneel en maal dit fijn in de staafmixer of keukenmachine. Roer het ongemalen gedeelte en de cranberry's erdoor.
Voeg alle droge ingrediënten toe aan het pannetje met de verwarmde ingrediënten. Doe de opgeklopte eiwitten erbij en meng alles goed door elkaar.
Doe nu alles in de ovenschaal met bakpapier en druk goed aan. Bak 30 minuten in de oven. Let op dat de bovenste vruchten niet verbranden. Haal de muesli plak na 1 uurtje uit de vorm en laat het liefst op een rooster geheel afkoelen. Snijd met een scherp mes in stukjes.