Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 1 taart

Ingrediënten

  • 1 rol kant en klaar taartbladerdeeg
  • 600 gram Jonagold appels
  • 1 eetlepel speculaas/koekkruiden
  • 100 gram amandelen
  • 30 gram boter
  • 3 eetlepels honing
  • 1 eetlepel bruine suiker

Extra nodig

  • taartvorm

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor volgens de gebruiksaanwijzing van het bladerdeeg.
  • Rol het deeg uit. Prik met een vork gaatjes in het deeg.
  • Schil en snijd vervolgens de appels in schijfjes. Doe de appel in een kom en strooi de speculaas/koek kruiden erover. Hussel de appels door elkaar en zorg dat de kruiden zich goed verspreiden. Leg het deeg in een taartvorm en stort de appeltjes erop.
  • Hak de amandelen grof. Verwarm in een pannetje de boter, honing en bruine suiker en roer tot een egale massa. Voeg de amandelen toe en verdeel vervolgens over de speculaas appel galette. Vouw de bladerdeeg randen naar binnen. Zet 35 tot 40 minuten in de oven en bak goudbruin.

Linda's tips

  • Tip: geen speculaaskruiden in huis, gebruik dan kaneel.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl