Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 flinke ui
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie om te bakken
  • 2 theelepels komijn
  • 2 theelepels koriander
  • snuf kardemom
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 400 gram pompoenblokjes (koelvers of ontdooid uit de vriezer)
  • 500 ml groente bouillon (van tablet)
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 100 gram rode linzen (gewassen)
  • 1 groot blik kikkererwten
  • 2 handen spinazie

Voor erbij

  • rijst

Optioneel

  • yoghurt en verse koriander

Zo maak je het

  • Snij de ui in stukjes en hak de knoflook fijn. Verwarm een scheutje olijfolie in een pan met dikke bodem. Bak hierin de ui en knoflook 5 minuten.
  • Voeg de komijn, koriander, kardemom en tomatenpuree toe. Bak 1 minuut aan.
  • Voeg de pompoen, bouillon, tomatenblokjes en rode linzen toe en laat 20 minuten pruttelen. Roer af en toe en voeg meer gekookt water toe als de linzen droog koken.
  • Kook ondertussen de rijst volgens de verpakking.
  • Voeg op het einde de kikkererwten toe en roer de spinazie erdoor. Laat even staan zodat de spinazie slinkt.
  • Serveer met rijst, yoghurt en verse koriander.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl