Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 300 - 400 gram spaghetti
  • 120 gram geraspte pecorino romano (+ extra voor garnering)
  • 3 - 4 theelepels zwarte peperkorrels

Voor erbij

  • groene salade

Zo maak je het

  • Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing. Vergeet niet om voldoende zout toe te voegen, want dat geeft smaak af aan de pasta. Roer af en toe door de pan.
  • Stamp de zwarte peperkorrels grof met de onderkant van een pot jam of een volle wijnfles. Ik neem namelijk aan dat je de vijzel thuis hebt gelaten... Rooster de zwarte peperkorrels in een droge koekenpan.
  • Giet de spaghetti af en bewaar het kookvocht.
  • Zet de pan met peperkorrels op een laag vuurtje. Voeg de kaas toe en een kopje kookvocht. Roer met een pollepel totdat er een crème ontstaat. Naar smaak voeg je meer vocht toevoegen tot dat je de substantie van bechamel krijgt. Het kan even duren voordat de kaas en het kookvocht binden, gewoon blijven roeren.
  • Voeg dan de gekookte spaghetti toe en meng met de kaassaus en klaar is de cacio e pepe. Lekker met een groene salade erbij.

Linda's tips

  • Camping tip: gebruik de skottel van de barbecue om bij stap vier de saus te maken en de spaghetti erdoor te roeren.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl