Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 150 gram rijst
  • 400 gram gemengde paddenstoelen
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 zilveruitjes
  • 2 cornichons (kleine augurken van het merk Maille of Kühne)
  • 4 takjes peterselie
  • olijfolie
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 50 ml whiskey
  • 1/4 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 80 gram demi crème fraîche
  • kopje gekookt water
  • snufje zout en peper naar smaak

Zo maak je het

  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Borstel de paddenstoelen schoon en snijd in stukjes. Snijd de rode ui en de knoflook fijn en de zilveruitjes en cornichons flinterdun. Pluk en snipper de peterselieblaadjes en snijd de steeltjes fijn.
  • Verwarm een droge (!) koekenpan met anti aanbaklaag en bak hierin de paddenstoelen en rode ui 5 minuten op hoog vuur, terwijl je blijft roeren. Dit zorgt ervoor dat de nootachtige smaak van de paddenstoelen vrij komt.
  • Voeg een eetlepel olie toe en roer de knoflook, zilveruitjes, cornichons, peterseliesteeltjes en kappertjes erbij. Schenk na 3 minuten de whisky in de pan. Kantel de pan voorzichtig naar een kant, steek de alcohol voorzichtig aan de zijkant aan met een lange gasaansteker*.
  • Zodra de vlammen gedoofd zijn voeg je paprikapoeder, crème fraîche en de peterselie toe en meng goed door elkaar. Giet een scheutje kokend water toe zodat het paddenstoelenmengsel een mooie sausachtige consistentie krijgt en voeg zout en peper naar smaak toe. Serveer de paddenstoelen stroganoff met de rijst.

Linda's tips

  • Tip: zorg bij het flamberen dat de afzuigkap uitstaat en houd een deksel bij de hand

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl