Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 18 kipspiesjes

Ingrediënten

  • 1 blik (820 gram) Del Monte ananasschijven op sap
  • 75 ml ananas sap (uit het blik)
  • 50 ml sojasaus
  • 2 eetlepels pindakaas naturel
  • 1 eetlepel honing
  • 350 - 400 gram kipdijfilet

Extra nodig

  • 20 satéprikkers (18 cm)

Zo maak je het

  • Maak eerst de marinade voor de kip. Verwarm 75 ml van het ananassap met de sojasaus, pindakaas en honing in een steelpannetje. Roer goed door elkaar, totdat de ingrediënten gemengd zijn tot een gladde saus. Laat even afkoelen. Hiervoor zet ik het steelpannetje in een spoelbak gevuld met koud water. Vervolgens roer ik een paar keer en dan is de marinade binnen 5 minuten afgekoeld en klaar voor gebruik.
  • Leg de satéprikkers 30 minuten in een bak met water, zodat het hout niet verbrand tijdens het grillen.
  • Ondertussen snijd je de kipdijfilet in gelijke stukjes.
  • Meng de kip met de marinade en zet minimaal een half uur in de koelkast, zodat de smaken kunnen intrekken.
  • Snijd de ananasschijven in stukjes.
  • Rijg de kip en ananas om en om aan de satéprikkers.
  • Rooster of grill de kipspiesjes in 7 minuten goudbruin. Natuurlijk kun je de gemarineerde kip met ananas ook in een koekenpan bakken.

Linda's tips

  • Tip: wil je alvast of weer in Griekse sferen komen?

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl