Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 2 broccoli stronken
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 8 ansjovis filetjes (uit blik - de rest vries je in*)
  • 1 theelepel chili vlokken
  • 1 eetlepel boter
  • 300 gram (mini) volkoren penne **
  • 2 flinke handen geraspte Parmezaanse kaas

Optioneel

  • 2 eetlepels pijnboompitten

Zo maak je het

  • Snijd roosjes van de broccoli. Schil de stronk en snijd in stukjes. Hak de knoflook fijn en de uien in stukjes.
  • Verwarm een pan met dikke bodem. Verwarm de helft van de boter en voeg de stukjes broccoli stronk, knoflook, ui, ansjovis en chilivlokken toe. Sluit af met een deksel en laat 8-10 minuten zachtjes pruttelen.
  • Kook ondertussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Kook de broccoli in 8 minuten gaar. Laat de pasta en broccoli uitlekken, maar bewaar een beetje kookvocht. Voeg de pasta en broccoli toe aan de pan met knoflook en ui. Schep goed door elkaar en voeg een beetje kookvocht toe. Breng op smaak met peper, zout, en Parmezaanse kaas. Serveer eventueel met geroosterde pijnboompitten.

Linda's tips

  • *liever een vegetarische pasta? Voeg dan 2 eetlepels gesneden zongedroogde tomaat toe
  • ** de volkoren mini penne van Grand'Italia is favoriet bij ons, de structuur van deze pasta vinden wij lekkerder dan een normale volkoren pasta

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl