Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 16 stuks

Ingrediënten

  • 5 medjoul dadels
  • 50 gram gemengde noten
  • 3 eetlepels kokosolie (vloeibaar)
  • 70 gram kokosrasp
  • 1 eetlepel honing
  • 100 gram pure chocolade
  • snufje vers gemalen zeezout

Extra nodig

  • siliconen vorm voor mini muffins (Xenos) of ijsblokjesvorm

Zo maak je het

  • Verwijder de pitten en harde kapjes van de dadels. Maal de dadels en de noten in de hakmolen van de staafmixer tot een korrelige massa (niet te fijn). Roer 2 vloeibare eetlepels kokosolie erdoor. Verdeel dit mengsel over de siliconen vorm. Het handigste is om het mengsel met een cocktail stamper aan te drukken.
  • Meng de 3e lepel kokosolie met de kokosrasp en honing. Verdeel dit over het noten dadel mengsel en druk aan met de cocktail stamper.
  • Verwarm de chocolade au bain-marie. Voeg een snufje zeezout toe, dit geeft een extra kick aan de chocolade. Dit heb ik geleerd van Jamie Oliver. Verdeel de chocolade over de vorm. Laat minimaal 2 uur opstuiven in de koelkast of zet een half uurtje in de vriezer.

Linda's tips

  • Tip: bewaar de chocolade kokos bonbons 3 - 5 dagen in de koelkast.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl