siliconen vorm voor mini muffins (Xenos) of ijsblokjesvorm
Zo maak je het
Verwijder de pitten en harde kapjes van de dadels. Maal de dadels en de noten in de hakmolen van de staafmixer tot een korrelige massa (niet te fijn). Roer 2 vloeibare eetlepels kokosolie erdoor. Verdeel dit mengsel over de siliconen vorm. Het handigste is om het mengsel met een cocktail stamper aan te drukken.
Meng de 3e lepel kokosolie met de kokosrasp en honing. Verdeel dit over het noten dadel mengsel en druk aan met de cocktail stamper.
Verwarm de chocolade au bain-marie. Voeg een snufje zeezout toe, dit geeft een extra kick aan de chocolade. Dit heb ik geleerd van Jamie Oliver. Verdeel de chocolade over de vorm. Laat minimaal 2 uur opstuiven in de koelkast of zet een half uurtje in de vriezer.
Linda's tips
Tip: bewaar de chocolade kokos bonbons 3 - 5 dagen in de koelkast.
Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl