Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 320 gram spaghetti
  • olijfolie
  • 2 flinke tenen knoflook
  • 400 gram rauwe en gepelde garnalen (ontdooid)
  • 1 flinke ui
  • 160 gram zongedroogde tomaatjes
  • 250 gram cherry tomaten
  • 200 ml kookroom
  • 50 gram Parmezaanse kaas (+ extra voor het serveren)
  • 1 eetlepel vers gehakte peterselie

Optioneel

  • snufje chilipeper

Zo maak je het

  • Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Snijd de knoflook fijn. Verwarm een flinke hoeveelheid olijfolie en bak hierin de knoflook 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de ontdooide garnalen toe. Bak de garnalen kort (minder dan 1 minuut) zodat ze net gaar zijn. Haal de garnalen uit de pan en zet apart op een bord.
  • Voeg de ui toe aan de pan waarin je garnalen hebt gebakken en bak op middelhoog vuur. Snijd de zongedroogde tomaat in stukjes. Voeg de zongedroogde tomaat en kookroom toe en laat even pruttelen.
  • Ondertussen snijd je de cherry tomaatjes in vieren. Roer de cherry tomaatjes en Parmezaanse kaas door de saus, totdat de kaas gesmolten is en de saus enigszins ingedikt. Roer de peterselie door de saus, breng eventueel op smaak met een snufje chilipeper, peper en zout.
  • Voeg de garnalen weer toe. Serveer de spaghetti met de romige garnalen saus.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl