Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 flinke ui
  • eetlepel olie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 runder saucijzen naar keuze (Blonde d'Acquitaine)
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 liter hete bouillon naar keuze*
  • 220 gram tortellini met kaas of spinazie vulling (schap van houdbare pasta)
  • 150 gram verse spinazie

Optioneel

  • 2 eetlepels gehakte basilicum

Voor erbij

  • stokbrood
  • parmezaan of geraspte kaas naar smaak

Zo maak je het

  • Snijd een ui in stukjes. Verwarm een pan met dikke bodem en een eetlepel olie. Bak hierin de ui in 5 minuten zacht. Snijd ondertussen het teentje knoflook fijn en verwijder het vlees uit de worstjes. Voeg het vlees en de knoflook toe aan de ui. Gebruik een pollepel om het vlees los te krijgen.
  • Voeg de tomatenblokjes, bouillon en tortellini toe en kook 15 minuten. Roer af en toe met een pollepel.
  • Roer de verse spinazie en optioneel de basilicum erdoor en kook even mee zodat de spinazie slinkt.
  • Snijd ondertussen stokbrood in plakken, strooi er kaas over en zet 5 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Linda's tips

  • * kook 1 liter water en verkruimel 1 bouillonblokje boven de pan.
  • Tip: ik houd van een stevig gevulde maaltijdsoep. Voeg gerust meer water toe als je de soep "te dik" vindt.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl