Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 10 plakken

Ingrediënten

  • 200 gram havermout
  • 50 gram amandelmeel (of gebruik een ander soort meel of meer havermout)
  • 2 theelepels koekkruiden
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 zeer rijpe banaan geprakt
  • 2 eieren
  • 150 ml plantaardige melk (amandel)
  • 150 gram geraspte wortel
  • 75 gram rozijnen
  • snufje zout

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Maal de havermout fijn in de blender, hakmolen van de staafmixer of in de keukenmachine. Voeg het amandelmeel, koekkruiden, kaneel en bakpoeder toe.
  • Meng in een andere kom de geprakte banaan, eieren en melk.
  • Roer de "natte ingrediënten" door de "droge ingrediënten" en voeg de wortel, rozijnen en snufje zout toe.
  • Vet een ovenschaal / cakevorm in. Stort het deeg erin en zet de ovenkoek 45 minuten in de oven.

Linda's tips

  • Tip: houd je van zoet? Voeg dan extra honing toe.
  • Bewaar tip: snijd de ovenkoek met wortel in plakjes en vries in. Geef het zelfgemaakte tussendoortje bevroren mee in de trommel.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl