Ga terug
Afdrukken
Notities
–
+
porties
Kleiner
Normaal
Groter
Ovenkoek met wortel
Kenmerken
Porties
10
plakken
Ingrediënten
200
gram
havermout
50
gram
amandelmeel
(of gebruik een ander soort meel of meer havermout)
2
theelepels
koekkruiden
1
theelepel
kaneel
2
theelepels
bakpoeder
1
zeer rijpe banaan geprakt
2
eieren
150
ml
plantaardige melk
(amandel)
150
gram
geraspte wortel
75
gram
rozijnen
snufje
zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Maal de havermout fijn in de blender, hakmolen van de staafmixer of in de keukenmachine. Voeg het amandelmeel, koekkruiden, kaneel en bakpoeder toe.
Meng in een andere kom de geprakte banaan, eieren en melk.
Roer de "natte ingrediënten" door de "droge ingrediënten" en voeg de wortel, rozijnen en snufje zout toe.
Vet een ovenschaal / cakevorm in. Stort het deeg erin en zet de ovenkoek 45 minuten in de oven.
Linda's tips
Tip: houd je van zoet? Voeg dan extra honing toe.
Bewaar tip: snijd de ovenkoek met wortel in plakjes en vries in. Geef het zelfgemaakte tussendoortje bevroren mee in de trommel.
Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl