Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 4 flinke kruimige aardappels
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram wortel
  • olijfolie om in te bakken
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • 500 ml gekookt water
  • 1 - 2 eetlepels bruine suiker
  • 1 grote pot witte bonen

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Was en borstel de aardappels schoon. Dep de aardappels droog. Besmeer de aardappels met een beetje olijfolie en zet 45 minuten op het rooster in de oven. Controleer of ze gaar zijn door er met een mesje in te steken.
  • Snijd de uien en knoflook fijn en de wortel in blokjes. Verwarm een pan met dikke bodem en een scheutje olijfolie. Bak hierin de gesneden groente 5 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 minuten mee. Voeg het gekookte water toe en suiker toe en laat 10 minuten zachtjes prutellen.
  • Puree de saus met de staafmixer, tot een dikke tomatensaus. Is de saus nog te dun, voeg dan een beetje maizena opgelost in koud water toe. Voeg de witte bonen uit pot toe en verwarm 3 minuten.
  • Haal de gepofte aardappelen uit de oven. Snijd diagonaal open trek beide helften iets uit elkaar en voeg de witte bonen in tomatensaus toe.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl