Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 350 gram gehakt
  • 2 eetlepels gebakken uitjes
  • 2 eetlepels ketjap
  • 2 theelepels gedroogde koriander
  • 1 theelepel komijn
  • 1/2 theelepel gember
  • 1 ei
  • 1 beschuit of handje paneermeel
  • snufje peper en zout naar smaak
  • olijfolie om in te bakken

Voor de rode kool stamppot

  • 500 gram gekookte rode kool (pot of zak)
  • 1200 gram aardappelen
  • scheutje warme melk
  • klontje roomboter

Zo maak je het

  • Meng het gehakt met de gedroogde uitjes, ketjap, kruiden, ei, beschuit of paneermeel en een snufje zout en peper naar smaak. Tip van mijn vader: zet het gekruide gehakt een half uurtje in de koelkast voor een optimale smaak.
  • Schil, snijd en was de aardappelen. Kook de aardappelen in 15 minuten gaar. Verwarm de rode kool. Stamp de aardappelen fijn en voeg de rode kool toe. Breng op smaak met een scheutje warme melk en een klontje roomboter.
  • Haal het gehakt uit de koelkast en draai er kleine balletjes van. Bak de Indische gehaktballetjes in een koekenpan met olijfolie in 10 minuten goudbruin. Serveer de rode kool stamppot met de balletjes en strooi er nog extra gedroogde uitjes over naar smaak.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl