Snijd de oesterzwammen in grove stukken en de champignons in plakjes.
Verwarm een pan met dikke bodem met 1 eetlepel olijfolie. Bak de oesterzwammen en champignons in 5 minuten goudbruin. Haal uit de pan.
Snijd ondertussen de aubergine in blokjes en de winterpeen in stukjes. Hak de knoflook fijn.
Voeg een flinke scheut olijfolie toe aan de pan. Meer dan je gewend bent, want dit komt de smaak van de aubergine ten goede. Bak de aubergine, winterpeen, knoflook en tijm 10 minuten.
Roer de groentebouillon, rode wijn, twee laurierblaadjes en het champignon mengsel erdoor. Breng aan de kook en laat vervolgens 30 minuten op een zacht vuurtje pruttelen. Voeg 5 minuten voor tijd de zilveruitjes toe. Breng de vegan bourguignon op smaak met een snufje peper en zout. Mocht je de saus nog te dun vinden, laat de bourguignon dan nog even pruttelen.
Serveer met gekookte rijst.