Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 150 gram oesterzwammen
  • 250 gram kastanje champignons
  • olijfolie
  • 1 aubergine
  • 1 winterpeen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 500 ml groentebouillon (champignon)
  • 200 ml rode wijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 eetlepels zilveruitjes
  • snufje peper en zout

Voor erbij

  • rijst

Zo maak je het

  • Snijd de oesterzwammen in grove stukken en de champignons in plakjes.
  • Verwarm een pan met dikke bodem met 1 eetlepel olijfolie. Bak de oesterzwammen en champignons in 5 minuten goudbruin. Haal uit de pan.
  • Snijd ondertussen de aubergine in blokjes en de winterpeen in stukjes. Hak de knoflook fijn.
  • Voeg een flinke scheut olijfolie toe aan de pan. Meer dan je gewend bent, want dit komt de smaak van de aubergine ten goede. Bak de aubergine, winterpeen, knoflook en tijm 10 minuten.
  • Roer de groentebouillon, rode wijn, twee laurierblaadjes en het champignon mengsel erdoor. Breng aan de kook en laat vervolgens 30 minuten op een zacht vuurtje pruttelen. Voeg 5 minuten voor tijd de zilveruitjes toe. Breng de vegan bourguignon op smaak met een snufje peper en zout. Mocht je de saus nog te dun vinden, laat de bourguignon dan nog even pruttelen.
  • Serveer met gekookte rijst.

Linda's tips

  • Tip: wil je ook zo’n rijst bolletje op je bord? Bedek een kopje of klein kommetje met vershoudfolie. Vul met de rijst en druk iets aan. Zet het kommetje op zijn kop en tik op de bodem. Vervolgens valt het bolletje op je bord.
  • Voorbereiding voor kerst: de vegan bourguignon kun je in zijn geheel voorbereiden en hoef je alleen ter plekke te verwarmen.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl