Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram runder riblappen
  • 1,5 kopje azijn
  • 1,5 kopje water
  • 10 peperkorrels
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels
  • 3 uien
  • boter
  • 1 – 2 plakken ontbijtkoek
  • 1 – 2 eetlepels appelstroop
  • snufje peper en zout

Zo maak je het

  • Snijd het vlees in blokken. Laat het 24 uur weken in azijn, water, peperkorrels, laurierblaadjes en kruidnagels. Mocht het vlees niet helemaal onder staan, voeg dan gelijke delen azijn en water toe.
  • Snijd de uien in stukjes en verwarm een pan met dikke bodem en boter. Bak hierin de ui in 5 minuten zacht. Haal de ui uit de pan.
  • Haal het vlees uit de marinade (marinade niet weggooien), dep droog met keukenpapier. Voeg opnieuw boter toe aan de pan en bak hierin het vlees rondom bruin. Doe de gebakken ui terug in de pan met de marinade en kruiden. Laat ongeveer 3 uur zachtjes pruttelen met de deksel een klein stukje van de pan geschoven.
  • Om de jus te binden en om smaak te brengen voeg je ontbijtkoek en appelstroop toe. Begin met 1 plak koek en 1 eetlepel appelstroop. Proef en voeg eventueel een dubbele hoeveelheid toe. Breng op smaak met een snufje peper en zout. Serveer het zuurvlees met dikke frieten en appelmoes.

Linda's tips

  • Tip: voeg de peperkorrels en kruidnagels toe aan een thee ei, zodat je die gemakkelijk uit het zuurvlees kunt halen.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl