Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 1 taart

Ingrediënten

  • kant en klaar quiche- & taartdeeg
  • 2 eetlepels abrikozenjam (of suiker naar keuze)
  • 3 appels (Elstar 400 gram)
  • 1 theelepel kaneel
  • 50 gram rozijnen
  • 2 eetlepels kokosolie extra virgine
  • 4 eetlepels honing
  • 100 gram amandelmeel
  • 50 gram havermeel (of maal de havermout)

Optioneel

  • poedersuiker

Extra nodig

  • quichevorm

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 170 graden (hetelucht).
  • Het deeg afrollen en met bakpapier in de vorm leggen. Prik gaatjes met een vork. Smeer 2 eetlepels abrikozenjam uit over de bodem. Heb je geen jam in huis? Strooi dan 2 eetlepels suiker over de stukjes appel bij fase 3.
  • Schil de appel en snijd in gelijke dunne plakken. Verdeel de appel over de bodem. Strooi de rozijnen en kaneel erover.
  • Verwarm de honing en kokosolie in een pannetje. Ondertussen maal je de havermout in een koffiemolen of blender tot meel. Voeg beide meelsoorten toe aan het pannetje en roer totdat er kruimels ontstaan. Strooi over de taart. Let op dat de rozijnen onder de kruimels zitten, anders kunnen ze verbranden.
  • Bak de appelkruimeltaart in 20 - 25 minuten goudbruin in de oven.
  • Serveer eventueel met poedersuiker.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl