Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • Kip marinade
  • 400 gram kipfilet
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 fijngesneden teen knoflook
  • 1/2 theelepel vers geraspte gember
  • flinke snuf chili vlokken
  • zout en peper

Pindasaus

  • 2 eetlepels pindakaas
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 knoflook teen
  • 1 theelepel vers geraspte gember
  • 1 eetlepel honing
  • flinke snuf chili vlokken
  • 130 ml water

Noedels

  • 250 gram rijstnoedels

Groente

  • 1 flinke stronk broccoli
  • 200 gram spinazie

Lekker voor erbij

  • lente ui en sesamzaad

Zo maak je het

  • Als eerste zet je de kip in de marinade. Hoe langer, hoe lekkerder is mijn ervaring. Snijd de kip in stukjes en maak de marinade door de sojasaus, knoflook, gember, chili vlokken en zout en peper te mengen. Leg de kip erin en zet in de koelkast.
  • Bereid de noedels volgens de gebruiksaanwijzing. Een tip: breng direct 2 liter water aan de kook, terwijl je de marinade van de kip maakt.
  • Meng alle ingrediënten voor de pindasaus - op het water na - in een klein pannetje. Verwarm het pannetje op laag vuur en voeg beetje bij beetje het water toe. Blijf roeren totdat de saus de gewenste dikte heeft en laag op een heel laag vuur staan.
  • Kook de broccoli 3 - 5 minuten in kokend water.
  • Verwarm een koekenpan met een scheutje olie en bak hierin de kip bruin. Voeg de broccoli toe en de noedels en als laatste de spinazie in delen. Laat deze groente zo kort mogelijk meebakken, want je wilt juist dat deze lekker knapperig blijft. Serveer de pindasaus erbij. Lekker met lente ui en sesamzaad,

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl