Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel chili vlokken
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel koriander
  • 400 gram pompoen in blokje (koelvers)
  • 2 eetlepels olijfolie

Gebakken flatbrood

  • 2-3 flatbroden (Libanese wraps of gebruik tortilla wraps)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 theelepel Za'atar

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng de olijfolie met de chilivlokken, gember, koriander in een kom. Voeg de pompoen toe en hussel goed door elkaar en leg op de bakplaat. Zet 25 minuten in de oven. Haal eruit en laat iets afkoelen. Mix de pompoen met 2 eetlepels olijfolie in een keukenmachine tot een romige massa.
  • Verwarm de oven opnieuw op 180 graden voor de flatbroden. Maak een dressing van de olijfolie, het teentje knoflook en de Za'atar. Kwast de broden licht in met het olijfolie mengsel en rooster maximaal 5 minuten.
  • Serveer de dip met in stukken gebroken brood.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl