Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 18 balletjes

Ingrediënten

  • 4 Medjoul dadels
  • 1 rauwe biet (100 gram)
  • 50 gram havermout
  • 25 gram (gebroken) lijnzaad
  • 30 gram kokos + 25 gram voor garnering
  • 3 eetlepels agave siroop (of honing of maple syrup)

Zo maak je het

  • Snijd de dadels doormidden. Verwijder het kapje en de pit en snijd in stukjes.
  • Schil en rasp de rauwe biet (geen voorgekookte). Doe eventueel boterhamzakjes om je handen om verkleuring tegen te gaan.
  • Voeg de dadels, biet, havermout, lijnzaad, kokos en agave siroop toe aan de keukenmachine of hakmolen van de staafmixer. Mix tot een homogene massa. Mocht de massa te droog zijn, voeg dan een klein beetje water toe.
  • Verdeel de rest van de kokos over een bord.
  • Schep een theelepel van de massa op je hand. Druk aan en draai balletjes en rol ze door de kokos.

Linda's tips

  • Tip: voeg ook eens een beetje rauwe cacaopoeder toe of gemberpoeder voor meer pit.
  • Tip: bewaar de dadel balletjes in de koelkast of vriezer.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl