Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 2 uien
  • olie
  • 2 theelepels marsala kruiden (of hot curry poeder of 1 theelepel van elk komijn, koriander en kurkuma)
  • 400 ml water
  • 1 winterpeen
  • 200 gram rijst
  • 1 groenten- of kippenbouillon tablet
  • 4 eieren
  • 1 hele makreel (of 150 makreelfilet)
  • 200 gram diepvries doperwten

Optioneel

  • 2 handen cherry tomaatjes en 2 lente-uitjes

Zo maak je het

  • Snijd de ui in blokjes. Verwarm een pan met dikke bodem met olie naar keuze. Fruit de ui met de kruiden. Kruid de rijst met marsala kruiden, hot curry (Albert Heijn) of een mix van de 3 kruiden. Kijk wat bij je past en wat je in huis hebt.
  • Breng het water voor de bouillon alvast aan de kook. Snijd de winterpeen in kleine blokjes. Voeg de peen met het gekookte water, de rijst en het bouillonblokje toe aan de pan. Roer goed zodat het tablet oplost. Laat de rijst 15 tot 20 minuten zachtjes koken, totdat al het vocht op is genomen en de rijst gaar is. Voeg gerust meer (gekookt) water toe indien nodig.
  • Kook ondertussen de eieren hard. Verwijder het vel en de graatjes van de makreel (of koop makreel filet dan ben je direct klaar).
  • Voeg na 10 minuten de diepvries doperwten toe.
  • Snijd optioneel de tomaatjes doormidden en de lente-ui fijn.
  • Serveer de kedgeree met makreel en de gekookte eieren. Strooi er eventueel nog tomaatjes en lente-ui over.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl