Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 1 schaaltje

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 1/2 teen knoflook heel fijn gesneden
  • snufje zeezout
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 eetlepel tahin
  • 1/2 theelepel komijn (of meer naar smaak)

Optioneel

  • verse platte peterselie

Zo maak je het

  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Prik met een vork een aantal gaatjes in de aubergine. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven en zet 50-60 minuten in de oven. Draai halverwege om.
  • Laat even afkoelen, snijd doormidden en schraap met een lepel het vruchtvlees eruit.
  • Prak het vruchtvlees en meng met de knoflook, zout, citroen, tahin en komijn.

Linda's tips

  • Tip: de baba ganoush is een dag of 3 houdbaar in de koelkast

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl