Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 18 stuks

Ingrediënten

  • 80 gram roomboter
  • 80 gram witte basterdsuiker
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille extract
  • 225 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel cacao (variatie op het originele recept)
  • 9 blokjes fudge

Extra nodig

  • vershoudfolie en bakpapier

Zo maak je het

  • Klop de boter en suiker romig met een mixer. Voeg ei en vanille extract toe en klop tot ze zijn opgenomen. Voeg bloem, bakpoeder en cacao toe en kneed tot een stevig koekdeeg. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat een uur rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Halveer de blokjes fudge en maak 18 balletjes van het deeg. Wil je koekjes van dezelfde maat? Leg het deeg dan op de weegschaal en reken uit hoe zwaar elk balletje mag zijn.
  • Neem een balletje deeg en druk dit plat tot een langwerpig lapje. Leg het halve blokje fudge erop en rol het deeg op. Rol in je handen tot een stevig balletje, waarbij je zorgt dat er geen kiertjes zijn. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de koekjes in 16 minuten op 180 graden.

Linda's tips

  • Tip van Laura: als je gelijk een koekje wilt snoepen, kijk dan uit met je mond want de vulling is erg warm.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl