Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 200 gram kipfilet
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel all spices* (Chinese vijfkruidenpoeder met anijszaad, venkelzaad, kaneel, peper en kruidnagel)
  • 250 gram Udon noedels
  • 2 eetlepels olie
  • 1 broccoli stronk
  • 250 gram kastanje champignons
  • 200 gram taugé

Optioneel

  • sesamzaad

Zo maak je het

  • Snijd de kipfilet in stukjes. Maak een marinade van de sojasaus, oestersaus, honing en het vijfkruidenpoeder. Voeg de kip toe en roer goed door elkaar. Zet in de koelkast tot gebruik. Bij voorkeur marineer je de kip een half uurtje.
  • Zet ondertussen een grote pan met water op en kook de noedels volgens de verpakking.
  • Terwijl de noedels koken, snijd je de broccoli in roosjes. Kook de broccoli in 3 minuten gaar.
  • Borstel de champignons schoon en snijd in plakjes.
  • Verwarm een wok of koekenpan met de olie. Haal de kip uit de marinade (bewaar de marinade!) en bak 3 minuten. Voeg de champignons en taugé toe en bak al roerend 2 minuten mee. Voeg dan de broccoli, de gekookte noedels en de rest van de marinade erover en roer goed door elkaar. Serveer direct. Lekker met geroosterd zwart sesamzaad.

Linda's tips

  • *verkrijgbaar bij de toko of grotere supermarkten. Staat het niet bij de kruiden, kijk dan bij het Oosterse schap.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl