Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 600 gram aardappel (vastkokend)
  • 300 gram gerookte kip
  • 1 rijpe mango
  • 1 rijpe avocado
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel water
  • 1 eetlepel olijfolie
  • snufje zout en peper
  • 75 gram rucola

Zo maak je het

  • Schil de aardappels en snijd in plakjes. Kook in 10 minuten gaar. Giet af en laat afkoelen.
  • Snijd de gerookte kip in stukjes.
  • Schil de mango, verwijder de pit en snijd in blokjes.
  • Maak de avocado dressing door de knoflook, citroensap, water en olijfolie fijn te malen met de staafmixer tot een egale massa. Deze dressing blijft dikker dan je gewend bent.
  • Meng de aardappel, kip, mango en avocadodressing door elkaar. Breng op smaak met een snufje zout en peper. Zet koel weg, zodat de smaken bij voorkeur een uur kunnen intrekken. Voeg de rucola toe bij het serveren.

Linda's tips

  • Tip: gebruik een vastkokende aardappel, zodat deze niet uit elkaar valt na het koken. Kijk ook eens op aardappels.nl voor meer inspiratie.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl