Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 400 gram kipfilet
  • 1,5 eetlepel sojasaus
  • 1 ui
  • 1 knoflook
  • 3 paprika's
  • plantaardige olie
  • 300 gram rijst

Optioneel

  • 100 gram taugé

Zoet zure saus

  • 3 eetlepels sojasaus
  • 3 eetlepels natuur azijn
  • 2 eetlepel tomatenpuree
  • 2 eetlepels suiker
  • sap van klein blikje ananas
  • 2 theelepel maïzena en 1 eetlepel water

Zo maak je het

  • Snijd de kipfilet in blokjes, roer 1 eetlepel sojasaus erdoor en zet weg tot gebruik.
  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Snij de ui in stukjes, hak de knoflook fijn en snijd de paprika in stukken van 1 bij 1.
  • Verwarm een koekenpan met plantaardige olie en bak hierin de kip rondom bruin. Haal de kip uit de pan. Voeg de ui en knoflook toe en bak totdat de ui glazig is. Doe vervolgens de paprika erbij en bak in ongeveer 5 min zacht.
  • Maak ondertussen de zoet zure saus met sojasaus, azijn, tomatenpuree, suiker, ananassap. Houd de ananas apart. Voeg de saus toe aan de groente. Meng 2 theelepels maizena met 1 eetlepel water en roer door de saus. Laat de saus 5 minuten pruttelen. Roer de ananas en kip erdoor en zorg dat de kip goed omringt is door de zoetzure saus. Serveer de kip in zoet zure saus met rijst. Mocht je extra groente willen eten, roer de taugé tegelijk met de kip en ananas door de saus.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl