Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel ras el hanout
  • 1 theelepel koriander poeder
  • 2 kipfilets
  • 300 gram volkorencouscous
  • 150 gram wortel julienne
  • 2 flinke eetlepels gezouten amandelen
  • eventueel verse koriander of platte peterselie

Salade dressing

  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel gesneden munt
  • 1 eetlepel gesneden platte peterselie
  • 2 eetlepels citroensap
  • kneepje honing
  • rasp van een halve citroen

Zo maak je het

  • Verwarm de oven op 200 graden. Meng de olijfolie, ras el hanout en koriander in een kom. Neem een stuk vershoudfolie en leg dit over de kipfilets. Neem een koekenpan en sla de filets plat. Leg de kipfilets op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer in met de kruidenolie. Zet de kip 12-15 minuten in de oven. Laat even afkoelen en snijd in plakken.
  • Maak de couscous volgens de gebruiksaanwijzing. Maak de salade dressing met de olijfolie, munt, peterselie, citroensap, honing en citroenrasp. Roer de wortel, amandelen, verse kruiden en dressing door de couscous. Verdeel de Marokkaanse kip erover en serveer.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl