Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 stuks

Ingrediënten

  • 1 kleine winterwortel
  • 75 gram volkoren meel
  • 25 gram amandelmeel
  • 1 ei
  • 200 gram magere kwark
  • 1 theelepel kaneel
  • snufje zout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • olijfolie of kokosolie om wafel ijzer in te vetten

Voor erbij

  • 1 appel rozijnen, pecannoten en ahornsiroop

Zo maak je het

  • Schil en rasp de wortel.
  • Meng in een kom de wortel, melen, ei, kwark, kaneel, zout en bakpoeder. Roer goed door elkaar. Voeg eventueel een scheutje melk toe mocht het beslag te droog zijn.
  • Verwarm het wafelapparaat. Smeer de ijzers in met olijfolie en bak de ontbijtwafels in een paar minuten bruin en gaar. Serveer met de appel, rozijnen, pecannoten en ahornsiroop.
  • Bak de volgende ronde wafels en vergeet niet om de ijzers opnieuw met olie in te smeren.
  • Serveer de ontbijt wafels op een bord. Beleg met in stukjes gesneden appel. Strooi de rozijnen, pecannoten en ahornsiroop erover.

Linda's tips

  • Tip: houd de eerste lading wafels warm in een oven op 100 graden.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl