Ga terug
–+ porties

Kenmerken

Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 200 gram volkoren (spelt) penne
  • scheutje olijfolie
  • 30 gram pijnboompitten
  • 250 gram aardbeien
  • 150- 200 gram gerookte kipfilet (aan 1 stuk, geen vleeswaren)
  • 125 gram zak rucola (sla melange)
  • 3 eetlepels extra virgine olijfolie
  • 1 eetlepel frambozen azijn (of appel azijn/ balsamico/witte wijn azijn)
  • 1 theelepel honing

Optioneel

  • extra rauwkost

Zo maak je het

  • Kook de pasta volgens de verpakking al dente. Giet af, laat de pasta afkoelen en voeg een kleine scheutje olijfolie toe tegen het plakken.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
  • Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd in plakken. Snijd het stuk gerookte kipfilet in blokjes.
  • Maak een dressing van de olijfolie, azijn en honing.
  • Hussel de penne, aardbeien, kipfilet en rucola door elkaar. Giet de dressing erover en strooi de pijnboompitten erbij.
  • Serveer er rauwkost voor een extra groente intake.

Linda's tips

  • Tip: een goedkoper alternatief voor pijnboompitjes zijn zonnebloempitten.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl