Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen en was ze. Kook ze met 15 minuten bijna gaar.
Maak de raapstelen schoon door de lelijke bladeren en steeltjes te verwijderen en de wortels eraf te snijden. Snijd de raapstelen in grove stukken en was ze met water. Slinger ze droog in een droogmolen.
Giet de aardappelen af en laat even droog stomen. Snijd de aardappelen in dunne plakjes. Klopt de eieren met een scheutje melk los en voeg snufje zout en peper toe.
Bestrijk de ovenschaal met een klontje boter en maak een 1e laag met aardappelen. Doe de raapstelen op de aardappelen en dek af met de rest van de aardappelen. Giet vervolgens het eiermengsel erover. Strooi er paprikapoeder over.
Zet de schotel in de oven en bak in 35 minuten.
Maak ondertussen de komkommersalade met rucola. Snijd de komkommer in dunne plakjes en doe dit samen met de rucola in een kom. Maak een dressing van de olie en azijn en roer dit door de salade heen. Zet tot gebruik in de koelkast. Snijd de Bergens Blonde kaas of camembert in plakken.
Haal de schaal na 30 minuten even uit de oven en leg de plakjes kaas erop en laat nog 5 minuten smelten.
Serveer de schotel met de salade.