Ga terug
+ porties

Kenmerken

Porties 1 portie

Ingrediënten

  • 50 gram pofmaïs
  • 40 gram pure chocolade (hoe hoger het % cacao des te "puurder" de snack is)
  • snufje zeezout
  • 30 gram gezouten pinda's
  • 1 eetlepel pindakaas (bijv 100% pindakaas)

Zo maak je het

  • Voeg de pofmaïs toe aan een koekenpan en zet het vuur middelhoog. De pan heeft geen olie of boter nodig. Daarbij is het van belang om met een koude pan te starten. Plaats de deksel erop. Na een paar minuten start het poppen. Zet het vuur uit als je niks meer hoort. Het poppen duurt bij mij een minuut of 3. Haal de pan van het vuur.
  • Verwarm de chocolade au bain marie. Hak ondertussen pinda's. Voeg de pindakaas en een snufje zeetzout aan de gesmolten chocolade toe en roer door elkaar. Strooi de pinda's over de popcorn. Giet de chocolade saus erover of hussel helemaal door elkaar.

Dit recept heb je geprint vanaf www.lekkeretenmetlinda.nl